SERVİSLER

Yeni Girişimler İçin 2022 Yılı İş Fikirleri

5/5/2022
5
dakika yaklaşık okuma süresi.

Başarılı İş Fikirleri Nasıl Oluşturulur? Nelere Dikkat Edilmeli?

İyi bir iş fikri bulmak belki sürecin en zor kısımlarından biridir. Fakat dijitalleşen dünya sayesinde yeni bir iş kurmanın sermaye maaliyeti hiç bu kadar düşük olmamıştı. Yeni iş fikirleri sermayesiz ya da düşük sermaye ile sizin için hayal olmaktan artık çok uzak, gerçeğe dönüşmesi sizin elinizde…

İdeal (ve başarılı olmanız için) iş fikriniz üç şeyden oluşmalıdır:

  1. Yapmaktan keyif aldığınız bir şey olmalıdır. Bu madde sürdürülebilirlik en açısından en önemli şey olmakla birlikte sevmediğiniz bir işe başlamak sizi kısa süre içerisinde farklı bir işe yönlenmeye itecektir. Bu sonuçta girişiminizi erken sonlandırarak vakit ve zaman kaybetmenize neden olacaktır.
  2. Sizi diğerlerinden ayıracak ve potansiyelinizdeki en iyi yönleri ortaya koymalıdır. Çünkü sıradan olmak size bir şeyler getirse de çoğu zaman sonuç olumsuz olarak alınacaktır.
  3. Sunacağınız hizmet ya da ürün talep edilen bir şey olmalıdır. Hedef kitleniz bunu satın alacaklar bunu unutmamalısınız.

Teknoloji, kendi işinizi kurmayı kolay, uygun maliyetli ve mümkün hale getirdi. Çevrimiçi bir iş kurmak için ihtiyacınız olan tek şey bir telefon, bir bilgisayar ve bir internet bağlantısıdır. Başlamanıza yardımcı olmak için, başlatması kolay, talep gören ve karlı olabilecek iş fikirlerinin bir listesini oluşturduk.

Haydi 20 fikirde aradığınız 2022 yeni iş fikirleri hakkında detayları inceleyelim.

B2B İş Fikirleri

  1. Sanal Çağrı Merkezi Operatörü

Normal çağrı merkezlerinin aksine, sanal çağrı merkezleri genellikle dünyanın her yerinden insanları istihdam eder ve bu kişiler daha sonra işi evlerinden yapar. Yurt odanızda oturuyor olabilirsiniz ve konuştuğunuz kişi hala şirkette fiziksel olarak bulunan biriyle doğrudan konuştuğunu düşünebilir.

İşletme Türü: Çevrimiçi Yatırım: Düşük Maaliyet Potansiyel: Düşük

  1. Dropshipping

Amazon, eBay veya ETSYde en çok satan ürünlere bakarsanız, muhtemelen çoğunun Çin'den olduğunu fark edeceksiniz. Formül oldukça basittir: İlk envanterinizi satın alırsınız, bir marka yaratırsınız ve ürünlerinizi çevrimiçi olarak pazarlar ve reklamını yaparsınız .

Her şeyi fiziksel bir depo olmadan yapmak için drop-shipping veya Amazon yerine getirme hizmetlerini kullanabilirsiniz.

İşletme Türü: Çevrimiçi Yatırım: Yüksek Maaliyet Potansiyel: Yüksek

  1. Dijital Pazarlama Kampanya Yöneticisi

Pazarlama dijitale geçti ve mümkün olan en iyi sonuçları elde etmek dijital pazarlama kampanya yöneticilerinin görevidir.

Ücretsiz olarak sunulan çevrimiçi kaynakları inceleyerek ve kendi başınıza deneyler yaparak bir dijital pazarlama kampanya yöneticisi olabilirsiniz.

Reklamcılık, SEO, açılış sayfaları, harekete geçirici mesajlar ve sosyal medya pazarlaması gibi şeyleri anlamanız gerekir . Ne yaptığınızı öğrendikten sonra, yerel işletmelere soğuk arama yapmayı deneyin ve onlara hizmetlerinizle ilgilenip ilgilenmeyeceklerini sorabilirsiniz.

İşletme Türü: Çevrimiçi Yatırım: Düşük Maaliyet Potansiyel: Yüksek

  1. Güvenlik Hizmetleri

Çalkantılı zamanlarda yaşıyoruz, bu nedenle güvenlik hizmetlerine olan talebin istikrarlı bir hızda artması şaşırtıcı değil.

Bu tür güvenlik hizmetleri, çevrimdışı ev ve kişisel güvenlik veya çevrimiçi olarak gerçekleştirilebilir.

İşletme Türü: Çevrimiçi/Çevrimdışı Yatırım: Düşük Maaliyet Potansiyel: Yüksek

Sanat ve Medya İş Fikirleri

  1. Kendi Kitabınızı Yayımlayın

Bazı yazarlar yılda ciddi miktarda para kazanıyor. Aynı türden bir başarıya sizde ulaşabilirsiniz ve ihtiyacınız olan tek şey uzmanlığınız ve satacak çekici bir kitap yazma becerisidir.

Elbette, kendi kendine yayınlamada başarılı olmak için altı rakam kazanmanıza gerek yok. Zamanla oluşacak trendle hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Kitapyurdu ve Gece Kitaplığının kendi kitabını yayınlamak isteyenlere sunduğu fırsatları değerlendirebilirsiniz.

İşletme Türü: Çevrimiçi Yatırım: Düşük Maaliyet Potansiyel: Yüksek

  1. Drone Kameramanı

Dronları uçurmaktan hoşlanıyorsanız, belki de bir drone kameramanı olarak çalışmayı düşünmelisiniz. İlginç yerlere gideceksiniz, havalı insanlarla tanışacaksınız ve sonunda bir film setinde iş bulabilecek bir portföy geliştireceksiniz.

Profesyonel dronlar çok pahalıdır, ancak orta büyüklükte bir drone ve bir GoPro kamera ile küçük başlayıp oradan gidebilirsiniz. Yeni iş fikri size kazandıracaktır.

İşletme Türü: Çevrimdışı Yatırım: Yüksek Maaliyet Potansiyel: Yüksek

  1. El Yapımı Ürünler

Ev yapımı ve klasik ürünler için en büyük çevrimiçi pazar olan Etsy'ye bir göz atmalısınız .

Deri cüzdanlar, nehir ağacından yapılmış lambalar, benzersiz el baskılı tişörtler, mücevherler, organik çorba ve sayısız başka şey bulacaksınız. En çok satanlar genellikle platformun ötesine geçerek kendi markalarını yaratır ve dünya çapında mağazalar açar. Ayrıca Shopify ve BigCommerce gibi platformlara da bakabilirsiniz. Ayrıca ürünlerinizi birden fazla sitede ve pazaryerlerlerinde satabileceğinizi unutmayın.

İşletme Türü: Çevrimdışı Yatırım: Düşük Maaliyet Potansiyel: Yüksek

  1. Makyaj Sanatçılığı

Bu meslek, yatak odanızda çalışmaya başlayabileceğiniz ve birkaç yıl sonra bir filmin setinde yer alabileceğiniz birkaç meslekten biridir.

Dahası, makyaj sanatçıları fenomen olabilir. YouTube ile milyarlarca insana içeriklerinizi ulaştırabilir ve kendinizi tanıtabilirsiniz.

İşletme Türü: Çevrimiçi/Çevrimdışı Yatırım: Düşük Maaliyet Potansiyel: Yüksek

Konaklama ve Gıda İş Fikirleri

  1. Ev Sahipliği

Airbnb gibi hizmetlerle herkes evini, garajını veya tek bir odayı dünyanın her yerinden turistler ve gezginler için benzersiz bir konaklama yerine dönüştürebilir.

Platform, ilk maruz kalma ile ilgilenecek ve sahipler ve müşteriler için rahatça nasıl iletişim kuracakları için bir yol sağlayacaktır. Çok çekici bir yerde bir eviniz varsa, iyi para kazanmayı bile bekleyebilirsiniz.

İşletme Türü: Çevrimdışı Yatırım: Yüksek Maaliyet Potansiyel: Yüksek

  1. Etkinlik Planlayıcı

İnternet, insanların dünyanın dört bir yanından benzer fikirlere sahip kişilerle bağlantı kurmasını sağlayarak etkinlik planlayıcıları için mükemmel bir fırsat yarattı.

Bir etkinlik planlayıcısı, düğün veya ticaret fuarı gibi bir etkinlik düzenlemek için organizasyon becerilerini kullanır. Daha sonra giriş ücretleri, sponsorluklar, katılımcılara şirket içi satışlar ve diğer şeylerden para kazanılabilir.

İşletme Türü: Çevrimiçi Yatırım: Düşük Maaliyet Potansiyel: Yüksek

  1. Rehberli Turlar

Popüler bir turistik yerde misiniz? Eğer öyleyse, kendinizi şanslı sayabilirsiniz.

Rehberli tur işine başlamak bir büyüme fırsatı olabilir. Yaz aylarında fazladan para kazanmak için kullanabilir veya diğer insanları rehber olarak çalıştıran çok daha büyük bir işin başlangıcı olabilir . İnsanların çevrimiçi tur rezervasyonu yapmasına olanak tanıyan bir web sitesi kurmayı düşününebilirsiniz.

İşletme Türü: Çevrimiçi/Çevrimdışı Yatırım: Düşük Maaliyet Potansiyel: Düşük

  1. Organik Kafe

Son dönemde artan sağlıklı ve kaliteli gıda isteğini fırsata dönüştebilirsiniz.

Organik kafelerin en büyük avantajı, menünüzdeki ürünler için yüksek fiyatlar alabilmenizdir.

İşletme Türü: Çevrimdışı Yatırım: Yüksek Maaliyet Potansiyel: Yüksek

Teknoloji İş Fikirleri

  1. Yeşil Enerji Kurulumu

Yeşil enerji çözümleri, bazı kişilerin şebekeden tamamen ayrılmasına olanak tanıyarak önemli tasarruflara yol açabilir.

Bir enerji denetçisi olarak, işletmelerin ve bireysel ev ve apartman sahiplerinin enerji ayak izlerini nasıl azaltabilecekleri ve aylık faturalarını nasıl azaltabilecekleri yollarını bulmalarına yardımcı olacaksınız. Bu yeni iş kurma fikirleri ile doğayı korurken yüksek kazanç potansiyeline ulaşacaksınız.

İşletme Türü: Çevrimdışı Yatırım: Düşük Maaliyet Potansiyel: Yüksek

  1. 3D Baskı Hizmetleri

3D baskı dünyayı kasıp kavuruyor ve sadece yüksek kaliteli bir 3D yazıcıya yatırım yapıp bunu başkalarına sunarsanız bu devrimin bir parçası olabilirsiniz.

Yazdırmanız için size sadece projelerini gönderecekler ve sonra onları almaya gelecekler veya bir kutu içinde kendilerine gönderecekler.

İşletme Türü: Çevrimdışı Yatırım: Yüksek Maaliyet Potansiyel: Yüksek

  1. Web Geliştirici

Bir web olduğu sürece web geliştiricilerine ihtiyaç olacaktır.

Modern web geliştirme, HTML'de CSS ile ustalaşmaktan ve belki de PHP veya JavaScript öğrenmekten çok daha fazlasını gerektirir. Rekabetçi olmak isteyen herhangi bir web geliştiricisi, çeşitli çerçevelere, destekleyici teknolojilere ve trendlere aşina olmalıdır. Düşük maliyetli çevrimiçi kurslar almak, başlamak için iyi bir yerdir.

İşletme Türü: Çevrimiçi Yatırım: Düşük Maaliyet Potansiyel: Yüksek

  1. Akıllı Ev Hizmeti

Modern akıllı ev uzaktan için evinizdeki ampulleri kontrol gelen çözümler her şeyi yapabilirsiniz.

Olasılıklar neredeyse sınırsız olduğu için, sektörden anlayan birinin mümkün olan en iyi çözümleri bulması gerekir.

İşletme Türü: Çevrimdışı Yatırım: Yüksek Maaliyet Potansiyel: Yüksek

Sonuç olarak ne tür bir işe başlamak isterseniz yeni iş fikirleri girişimcilik (çevrimiçi veya çevrimdışı) veya ne kadar para yatırmanız gerekiyorsa, en azından listemizdeki birkaç fikrin kriterlerinize uyacağından eminiz.

Sadece fikrin tek başına yeterli olmadığını unutmayın. Zor bir çalışma gerektirir. Ortaya çıkan tüm zorlukların üstesinden gelmek için tutku, sebat ve adanmışlık göstermelisiniz. Bunu yaparsanız, dünyanın her yerinden başarılı girişimciler ve iş adamları saflarına katılmanızı engelleyebilecek hiçbir şey yoktur.

"Şirket Kurmak İçin 7 Önemli Püf Nokta" yazımıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Marka isim bulma robotu yönlendirme yazısıMarka isim bulma robotu yönlendirme görseli. Telefon tutan el.
BUNU DA SEVEBİLİRSİNİZ!

İçeriklerimizi İnceleyin

Sizin için içerikler üretiyoruz. Daha iyi bir iş dünyası deneyimi için içeriklerimizi inceleyin. İşinizi geliştirin. Markanıza ve fikir dünyanıza değer katın.

MARKA TESCİL SORGUSU

Hızlı Marka Sorgulama

Hızlıca buradan marka sorgulayabilirsiniz!

MARKA TESCİL SORGUSU

Hızlı Marka Sorgulama

Hızlıca buradan marka sorgulayabilirsiniz!

Done!

Now you can clone this project and reuse the form.
Clone
Oops! Something went wrong while submitting the form.
SORGULA
MARKA ARAŞTIRMA SONUCU

3 Adımda Marka Tescili Başvurunuzu Başlatın!

Bu sayfa üzerinden marka tescil başvurunuzu başlatabilirsiniz.

Yandaki adımları izleyerek başvurunuzu gerçekleştirin.

İyzico Ödeme Logoları İyzico, Visa, Mastercard, Troy Kredi Kartı logoları.
1. ADIM
Markanızı Bize İletin

Ön araştırma yaptığınız markayı bize iletin.

Başvurunuz herhangi bir sebep ile yapılamadığında ödemeniz koşulsuz iade edilir.

Markanızın Kaydı Alınmıştır!
Ödeme Yapabilirsiniz

Ödeme için Sonraki Adımı Takip Edin!
Ödemenizin ardından uzmanlarımız sizlere ulaşacaktır.
Bir Hata Oluştu! Whatsapp ile bize ulaşabilirsiniz.
2. ADIM
Başvuru Paketini Seçin ve Ödeme Yapın

Sizin için hazırladığımız 3 başvuru paketinden birisini seçin! İyzico bağlantısı ya da Havale/EFT ile ödeme gerçekleştirin.

ÖZEL FIRSAT

Hızlı Başvuru

Temel, ekonomik, hızlı ve tek sınıflı marka tescil hizmeti. Herkes için önerilir.

Yeşil Onay Kutusu
Tek Sınıflı Hızlı Başvuru
Yeşil Onay Kutusu
Başvuru Harçları Dahil
Yeşil Onay Kutusu
Ücretsiz Ön Araştırma Danışmanlığı
Yeşil Onay Kutusu
Red Halinde Ücretsiz Başvuru Hakkı
Yeşil Onay Kutusu
Ön Araştırma Sürecinde Hızlı İade
E-TİCARET İÇİN EN İYİ

Profesyonel Başvuru

İki sınıflı marka tescil hizmeti. Genellikle satış yapan markalar için önerilir.

Yeşil Onay Kutusu
İki Sınıflı Hızlı Başvuru
Yeşil Onay Kutusu
Başvuru Harçları Dahil
Yeşil Onay Kutusu
Ücretsiz Ön Araştırma Danışmanlığı
Yeşil Onay Kutusu
Red Halinde Ücretsiz Başvuru Hakkı
Yeşil Onay Kutusu
Ön Araştırma Sürecinde Hızlı İade
Yeşil Onay Kutusu
Patent Sorgu Rehber Paketi

6500 ₺

KDV Dahil

1520 ₺ KDV Dahil

2120 ₺ KDV Dahil

KURUMSAL BAŞLANGIÇ

Kapsamlı Başvuru

İhtiyaç duyduğunuz başlangıç paketinin tümü. Logo ve domain dahil edilmiştir.

Yeşil Onay Kutusu
Üç Sınıflı Hızlı Başvuru
Yeşil Onay Kutusu
Kapsamlı Marka İzleme Hizmeti
Yeşil Onay Kutusu
3 Alternatif Logo Tasarımı
Yeşil Onay Kutusu
24 Saat Logo Revizyon Hakkı
Yeşil Onay Kutusu
Başvuru Harçları Dahil
Yeşil Onay Kutusu
Ücretsiz Ön Araştırma Danışmanlığı
Yeşil Onay Kutusu
Red Halinde Ücretsiz Başvuru Hakkı
Yeşil Onay Kutusu
Ön Araştırma Sürecinde Hızlı İade
Yeşil Onay Kutusu
İlk Yıl Domain Tescili
Yeşil Onay Kutusu
Patent Sorgu Rehber Paketi
2. ADIM
Uzmanlarımız Size Hemen Ulaşsın

Uzmanlarımız ödemenizi aldıktan sonra en kısa sürede sizlere telefon ile ulaşacaktır.

Unutmayın ve Rahat Olun! Başvurunuz herhangi bir sebep ile yapılamadığında ödemeniz koşulsuz ve garantili bir şekilde iade edilir.

SÜREÇ

Marka Tescil Süreci Zaman Çizelgesi

BAŞLANGIÇ
Ön Araştırma Süreci - Ücretsiz

Markanızın tescil edilip edilmediğine dair ön araştırma yapılması. Patent Sorgu üzerinden ücretsiz yapılabilmektedir. Ayrıca marka uzmanımıza danışarak detaylı bilgi alınabilir.

Ön Araştırma Süreci Nedir?
BİR İŞ GÜNÜ
Tescil Başvurusu - Marka Başvuru Ücreti

Başvurunuz gerekli evrakların şirketimize gönderilmesi halinde tescil başvurusu aynı gün gerçekleşir!

Güncel Tutarlar için Tıklayın
Read the Article
2-4 AY
Değerlendirme Süreci

Marka başvurunuz Türk Patent Kurumu tarafından değerlendirilmektedir. Bu süreç bir şekli inceleme sürecidir. Kurul onayının ardından marka yayın kararı çıkar.

Read the Article
4-6 AY
İlan Süresi

Marka başvurunuz Türk Patent Kurumu tarafından uygun görüldüğü takdirde 2 ay boyunca ilanda kalmaktadır. Bu süreçte bir itiraz gelip gelmeyeceği kontrol edilir.

Read the Article
6. Ay
Tescil - Tescil Belge Ücreti

Marka başvurunuza itiraz gelmemesi halinde tescil belge ücreti ödenerek markanız tescil edilir.

Read the Article
İÇERİKLER

İçeriklerimizi İnceleyin

Sizin için içerikler üretiyoruz. Daha iyi bir iş dünyası deneyimi için içeriklerimizi inceleyin. İşinizi geliştirin. Markanıza ve fikir dünyanıza değer katın.

TÜM İÇERİKLERİ GÖRÜN!

Godaddy ile Avantajlı
Domain Kayıt için Tıklayın!

Patent Sorgu, Marka Tescili, Patent Tescili, Tasarım Tescili ve Marka Sorgulama konularında uzman patent ofisi logosu.
INSTAGRAM

Patent Sorgu'yu Instagram'da Takip Edin

Hesabımızı Instagram'da takip edin. Bilgilendirici içeriklerimizden, ve fırsatlardan faydalanın.

INSTAGRAM